Een ondernemer heeft zijn kennis en kunde op zijn vakgebied. Jouw vakgebied ken je als geen ander. Je zorgt er voor dat je vakkennis en je expertise op peil houdt.
Daarnaast komt er bij het ondernemen meer bij kijken dan alleen het werken met jouw klanten op jouw vakgebied.
Dat meerdere van het ondernemen dat is niet altijd gemakkelijk: je moet je administratie en boekhouding bijhouden, je zorgt dat je website actueel is en goed vindbaar, je doet aan acquisitie en marketing en nog meer.

Vaak probeer je zo goed en zo kwaad als je kan antwoorden te zoeken op vragen van onderwerpen, die niet op je vakgebied liggen. En er is best wel veel te vinden, maar hoe moet je dit nu interpreteren voor jouw onderneming?
Hoe pas je voor jouw bedrijf de gevonden antwoorden toe?
Als ondernemer wil je géén problemen op het gebied van bijvoorbeeld aansprakelijkheid of privacy.

Als jurist krijg ik regelmatig met de volgende zeer diverse vragen van ondernemers te maken (dit zijn er maar enkele):

  • hoe regel ik mijn aansprakelijkheden

  • wat moet ik doen om te voldoen aan de privacy regels

  • wanneer heb ik een verwerkersovereenkomst nodig

  • hoe zorg ik ervoor dat mijn klanten kunnen weten wat er in mijn Algemene Voorwaarden staat

  • hoe maak ik een goed contract

  • welke juridische documenten heb ik nodig

  • enzovoorts

Door deze juridische vragen stellen en proberen zelf een antwoord te zoeken , lijkt het alsof je door alle bomen het bos niet meer ziet en dus niet weet wat nu wel en wat nu niet kan en mag en nodig is.
Zoek je antwoorden én hulp, neem gerust contact met mij, Helmi van Bergen, op via: info@juridiqua.nl of via 06-13624614 of 046-4581387

 

One thought on “Juridische vragen van ondernemers

  1. Gabrielle

    Je benoemt veel van de vragen waar ik (en ongetwijfeld veel andere ondernemers) mee worstelen. Je hebt helemaal gelijk: alles allemaal zelf doen kost veel meer tijd (en tijd is …).

Leave a reply

required