Deze quote van Marianne Thieme uit de Limburger van 25-2-2017 triggerde mij. Niet vanwege de verkiezingen van maart, de aanleiding voor dit interview. Echter de prijs ofwel de kosten, hoe gering ook, werd soms als reden gegeven om toch maar niet verder te gaan. Er werd daarbij niet naar de waarde gekeken, die mijn diensten voor die betreffende bedrijven hadden kunnen betekenen.
Want bij het aanbod van elk product of dienst komt altijd de onvermijdelijke vraag: “Wat kost het?”

Nooit wordt de vraag gesteld: “Welke waarde levert dit product of deze dienst op voor mijn bedrijf of organisatie?”
Als ik naar mijn eigen bedrijf kijk, heeft bijvoorbeeld een nieuwe inktcartridge een bepaalde prijs, echt waardevol vind ik dit niet altijd, eerder noodzakelijk. Maar bijvoorbeeld vakliteratuur of een cursus levert mij vaak zoveel meer op dan de prijs, die ik daarvoor moet betalen. De kennis, die ik daarmee krijg, gebruik ik voor mijn klanten. De waarde, die ik met die kennis lever, levert vaak meer waarde aan het bedrijf van mijn klant dan het werkelijke bedrag dat mijn dienst kost.

De waarde, die een goed beschreven bedrijfsvoering en administratieve organisatie heeft, is vaak vele malen groter dan de prijs, die de ondernemer daarvoor betaalt. Wanneer je dus vanuit de waarde voor jouw organisatie redeneert, kun je beter de vraag stellen: “Welke waarde levert een goed beschreven bedrijfsvoering en administratieve organisatie op voor mijn bedrijf of organisatie?” Het antwoord hierop is dan:

 • overzicht en inzicht in de bedrijfsvoering en administratieve organisatie, zowel in grote lijnen alsook in detail per proces;

 • rust door het overzicht en het inzicht in die bedrijfsvoering en administratieve organisatie;

 • mogelijkheden tot verbetering en vernieuwing van de bedrijfsvoering en administratieve organisatie;

 • betere afstemming mogelijk met automatisering.

 

De waarde, die de beschrijving van mensen, middelen en processen, oplevert, vormt het kloppend hart van iedere organisatie. En dat is uiteindelijk meer waard dan de prijs, die er voor betaald wordt.
Dit kloppend hart van mensen, middelen en processen beschrijven en verder vormgeven en daardoor meer waarde leveren aan uw organisatie, daar kan ik u bij helpen.
Hoe?
Neem dan contact op met Helmi van Bergen van Juridiqua, bureau voor juridisch organisatie advies via info@juridiqua.nl of via 046-4581387.

 

4 thoughts on “We weten van alles de prijs, maar van niets de waarde

 1. Monique

  Dat heb je mooi beschreven Helmi. Ik kom het zelf ook regelmatig tegen dat er te vaak alleen op prijs gezocht en gekozen wordt. Voor een aantal diensten – ik denk aan energie – maakt het wat mij betreft niet uit. Daar zie ik zelf geen verschillen tussen de partijen. Maar voor heel veel andere zaken gaat de waarde veel verder dan de prijs. Waarde waar je vaak jaren plezier van hebt. Mooi punt om weer eens even te benoemen.

 2. Cialis generic

  Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any suggestions for novice blog writers? I’d definitely appreciate it.

 3. Pingback: essayforme

 4. Pingback: writeessay

Leave a reply

required